Crochet Along 2014

Vandaag  volgt er wat uitleg over het logo rechts op mijn blog op de Creatief-pagina. Ik heb het dan over de Crochet Along 2014. Wat betekent dat nu precies?

Begin 2013 ontstond ergens in de Verenigde Staten het idee om een deken te haken van allerlei verschillende randen en kleuren helemaal naar eigen keuze.
Alleen de te gebruiken haaksteken lagen min of meer vast, zeg maar het basispatroon.  Je kon je aanmelden en al snel kon je als deelnemer wekelijks het nieuwe patroon downladen van de website van de CAL.
Per week waren drie, vier of een enkele keer vijf verschillende haakpatronen aan de beurt. Met de uitleg en de foto’s van de bedenkers erbij was het gemakkelijk om te volgen en bij te houden. Alleen was het natuurlijk wel in het Engels.

Maar er waren een paar slimme dames (Tertia en Jolanda) hier in Nederland die dachten dat zij daar hier ook wel mee konden beginnen en zo kwam er een Nederlandse Crochet Along 2014.  Al snel melden zich heel veel mensen aan en werd op het blog van de dames de wekelijks link naar het nieuwe patroon geplaatst en kon je er mee aan de slag. Inclusief foto’s en uitgebreide uitleg is het allemaal heel goed te volgen.

Ik vond het meteen al een heel leuk idee en ik besloot mee te gaan haken. Op het logeerbed boven paste wel een gehaakte deken als sprei. Om het niet al te duur te maken, heeft Jan een paar armen vol met bollen wol bij de Zeeman gehaald en vanaf week drie ben ik mee gaan haken. Inmiddels zitten we in week zeventien en is al een mooi stuk van de deken te zien.

SAMSUNG

Op internet kom ik nu regelmatig voorbeelden tegen van dames die ook mee haken en nu is het tijd om mijn deken te showen, tenminste het deel dat klaar is. Omdat het maar een paar rijen per week zijn, kan ik het gemakkelijk bijhouden en hou ik ook nog tijd over voor al het andere brei- en haakwerk waar ik mee bezig ben, soms wel vier dingen tegelijk. En natuurlijk ook voor het bloggen.. Het enige wat ik super vervelend vind, is het afhechten van alle draadjes aan de zijkant….Eigenlijk zou ik dat iedere week moeten bijhouden, maar ik vind iedere keer wel weer een smoesje om het uit te stellen. Herkennen jullie dat?

Ik ben erg benieuwd wat jullie er tot nu toe van vinden. Een berichtje zou leuk zijn.

Tot de volgende blog!

Een gedachte over “Crochet Along 2014”

Reacties zijn gesloten.