Liefde – 23 juli 2013

Liefde

Het was een beetje stil hier op mijn blog de afgelopen dagen. Te moe, geen zin, veel pijn en zo warm waren de argumenten om mijn 365-dagen project even stil te leggen. Maar vandaag kwam ik een prachtig gedicht tegen. Ik was eigenlijk op zoek naar een gedicht van de gisteren overleden schrijver en dichter Michel van der Plas maar bij mijn zoektocht kwam ik een prachtig gedicht tegen van Toon Hermans en dus plaats ik dat vandaag. Het gedicht van Michel van der Plas volgt dan een dezer dagen.

Een wereld zonder liefde

Als de liefde niet bestond
Zullen ze stilstaan de rivieren
En de vogels en de dieren
Als de liefde niet bestond


Als de liefde niet bestond
Zou het strand de zee verlaten
Ze hebben niets meer te bepraten
Als de liefde niet bestond

Als de liefde niet bestond
Zou de maan niet langer lichten
Geen dichter zou meer dichten
Als de liefde niet bestond

Nergens zouden bloemen staan
En de aarde zou verkleuren
Overal gesloten deuren
En de klok zou niet meer slaan

Als de liefde niet bestond
Dan was heel de vrijerij bedorven
De wereld was gauw uitgestorven
Als de liefde niet bestond

Als de liefde niet bestond
Zou de zon niet langer stralen
De wind zou niet meer ademhalen
Als de liefde niet bestond

Geen appel zou meer rijpen
Zoals eens ‘t paradijs
Als wij elkaar niet meer begrijpen
Dan wordt de wereld koud als ijs

Ik zou sterven van de kou
En mijn adem zou bevriezen
Als ik jouw liefde zou verliezen
Er is geen liefde zonder jou

Toon Hermans

Tot de volgende keer!