Holland Doc – 5 juli 2013

Holland Doc

Holland Doc is één van de vele tv-kanalen waar we in Nederland over beschikken.
Het is dat de Tour de France nu bezig is en ook Wimbledon als is dat bijna ten einde, nog steeds gaat veel van mijn overgebleven tijd op aan kijken, kijken naar documentaires op Holland Doc.
Praktisch altijd via ‘Uitzending gemist’.

Op Holland Doc kan ik mijn hart ophalen. Er is zoveel te zien en in me op te nemen dat ik vaak hele dagen tenminste voor zover ik niet slaap, kijk naar de een of andere documentaire.
Je kunt kiezen uit heel veel genres, van sport tot kunst en van politieke documentaires tot items die te maken hebben met ziekte en gezondheid. En het fijne is dat ik gewoon lekker door kan gaan met breien ondertussen.

Hier heb ik dingen gezien waar ik totaal niets van af wist, zoals over de Jeugdrechtspraak en opvoedcoaches van Bureau Jeugdzorg, over gezinnen waar de opvoeding uit de hand loopt en de ouders te maken krijgen met de politie en uitzetting uit de ouderlijke macht.

Ook heb ik documentaires gezien over het afbeulen van jonge sporters om maar op wereldniveau te kunnen presteren, over couveusebaby’s die het redden na een vaak maandenlange strijd.
En datzelfde geldt voor docu’s over optredens van wereldberoemde dansers, pianisten, violisten en orkesten. Masterclasses van diverse kunstenaars die me inspireren om naar bepaalde muziek te luisteren. Maar ook controversiële onderwerpen komen aan de orde, zoals hoever je sporters moet begeleiden in hun streven naar de top of hoe ver je gaat met het behandelen van te vroeg geboren baby’s.

Het zijn allemaal onderwerpen die je aan het denken zetten en waar ik althans wijzer van word.
Vaak gebruik ik deze docu’s om me afleiding te bezorgen, maar het mooie ervan is, tenminste in mijn beleving, dat ik soms de slechte dagen wat beter doorkom. Omdat ik me dan realiseer hoe goed ik het eigenlijk heb, omringd met alle mensen die me liefhebben, die me steunen en met me mee leven. En ik heb dan wel veel pijn en kan verder niet zoveel, maar er zijn heel veel mensen die het een stuk slechter hebben dan ik.

Het enige wat ik ik iedereen met slechte dagen aanbeveel is om ook eens een kijkje te nemen op dit kanaal en uit de vele mogelijke docu’s iets te zoeken wat op dat moment bij je past. Keuze genoeg. Ik weet zeker dat je er beter van wordt. Veel kijkplezier op http://www.hollanddoc.nl/.

Tot de volgende keer!