Het lukt weer ….. – 11 juni 2013

Het lukt weer …..

Na onze vakantie naar Zuid-Limburg hield het even op. Mijn lijf én mijn hoofd wilden niet meer.
Het was knokken om de dagen door te komen. De niet te onderdrukken pijn, de moeheid, het aanhoudende zieke gevoel en daarnaast het besef dat je weer moet inleveren omdat je lijf je in de steek laat. Nooit meer op deze manier op vakantie..Dat alles maakte me leeg, zo leeg dat mijn blog even heel ver weg was. Zo ver dat ik er niet meer bij kon komen.

Ik had begin van dit jaar het vaste voornemen om iedere dag een blog te schrijven. Ik noemde het mijn 365-dagen project. Er zijn tenslotte 365 dagen in dit jaar. En ik, als perfectioniste, legde mezelf op dat ik ook alle dagen een blog moest schrijven. Tot ik ontdekte dat ik mezelf iets oplegde dat nergens voor nodig was. Het was geen plicht, het was een voorrecht. Het is gewoon fijn om datgene wat je bezig houdt op ‘papier’ te zetten. Ik heb er van te voren nooit bij stil gestaan dat het aan zou slaan en dat ik vaak lieve en positieve reacties zou krijgen. Daar is het me ook nooit om te doen geweest. Nee, ik wilde iets hebben waar ik me kon uiten, mijn verhaal kwijt kon om ruimte in mijn hoofd te krijgen. Maar een plicht om te schrijven? Nee, ik heb ondervonden dat ik dan mezelf voorbij loop en in plaats van ruimte alleen maar meer stress in mijn hoofd voel.

En daarom heb ik de laatste weken even pas op de plaats gemaakt. Even geen 365-dagen project. Even geen dagelijks blog over wat voor onderwerpen dan ook. Voorrang geven aan mezelf voelde goed en nu gaat het heel langzaam weer de kant uit dat er wat spinnewebjes zijn weggeveegd en dat er gaatjes ontstaan in mijn hoofd waarin weer ruimte komt. Ruimte voor een blogje.
En dat ondanks het feit dat mijn lijf nog lang niet is waar het zou moeten zijn. Dus ik gun mezelf nog wat meer ruimte de komende weken maar jullie zullen wel regelmatiger weer een blog zien verschijnen. Het gaat weer lukken, ik voel het….

Tot het volgende blog!

Een gedachte over “Het lukt weer ….. – 11 juni 2013”

  1. Hallo lieve Riet,
    Fijn dat je weer even een plekje gevonden hebt waar je je verhaal kwijt kunt.Vakantie zou niet zoveel inspanning moeten kosten, het zou ontspanning moeten geven,maar ja met onze lichamen is het altijd even wat anders.Meestal van het type’trop'(teveel).Hopelijk voel je je nu beetje bij beetje weer wat beter en wie weet komt de zon er ook nog eens tussendoorpiepen wat meestal ook al eens een kleine verademing met zich brengt.Alvast nog veel sterkte en tot …blogs..Grtz Mich

Reacties zijn gesloten.