Vakantie in Limburg – 29 mei 2013

Vakantie in Limburg

Dit is de derde dag dat we weer thuis zijn na onze vakantie in Valkenburg in Zuid-Limburg. En pas nu lukt het om weer eens een blogje te schrijven.
Het was een fijne vakantie. Samen met de zoons en schoondochter ruim een week in een grote luxe vakantiebungalow gebeurt niet zo vaak tenslotte. We hebben er jaren en jaren iedere maand wat voor gespaard en nu zit het er al weer op.

We vertrokken vrijdagmiddag 17 mei na een spannende morgen waarin Jan nog een cardiogram moest laten maken en gelukkig bleek dat er geen aanleiding was om van de vakantie af te zien.
Het was nat en de files waar we in terecht kwamen waren lang. De heenreis duurde dus al 4,5 uur. Gelukkig was de verwarming al aan omdat Wietse vanuit Hilversum met de trein als eerste was gearriveerd. Thijs en Marion zouden pas zaterdag komen want Thijs moest nog werken die vrijdag.

Mijn bed in de kamer stond al klaar en na alles met vereende krachten te hebben uitgepakt, de bedden waren opgemaakt en er gauw de nodige boodschappen waren  gehaald, kon ik als een prinses vanuit het bed ons vakantieverblijf verder inspecteren. Grote kamer, grote slaapkamer met daarnaast gelegen grote badkamer. Boven drie slaapkamers met sauna en zonnebank, een flinke badkamer en een schuurtje met wasmachine en droger. Ruimte genoeg voor alle boeken, spelletjes en alle andere dingen die we hadden meegesleept. Want wat neem je veel mee. Alleen al alle hulpmiddelen voor mij zoals de hoofdsteun, de rollator, mijn elektrische rolstoel met oplader, mijn krukken, mijn tas met alle medicatie en reserve-medicatie, mijn daisyspeler, mijn elektrische deken, oplegmatras en eigen hoofdkussens en speciale kussens gaan mee. En dan heb ik het nog niet eens over het beddengoed en mijn kleding. En natuurlijk de eerste levensbehoefte zoals koffie, thee, suiker, brood en drinken. Uiteraard heb ik natuurlijk te veel gedaan bij het in- en uitpakken. Eigenwijs als ik ben, kon ik niet Jan alles alleen laten doen.

Het waren tien heerlijke dagen. Ik heb erg genoten van de enthousiaste verhalen van de wandelaars, van de fietsers, van de avonden met spelletjes aan de grote tafel terwijl ik aan het breien was. De paar keer dat we uit eten zijn geweest, hebben we een heerlijke maaltijd gehad. Ook de pannenkoek met appel en spek en de grote ijscoupe met nootjes, 3 soorten ijs, caramel, chocolade met slagroom was werkelijk om van te smullen.

Internet had me de adressen opgeleverd van verschillende breiwinkels in Maastricht en een vriendin zorgde ervoor dat ik de adressen kreeg van handwerkwinkels in Aken. Dat heeft met elkaar zo’n twintig bollen wol opgeleverd. Wol voor prachtige omslagdoeken, een bolerootje, en vooral voor heel veel dino’s in allerlei kleuren. De vriendin bracht ook nog een tas met wol mee waar ik iets moois van kan maken. Het boekje voor kantbreien wat ik in Aken vond, levert alvast heel veel inspiratie op.

En nu ben ik thuis en weet ik dat het de laatste keer was dat we op deze manier vakantie hebben gevierd. Het gaat niet meer want de prijs die ik ervoor moet betalen is te hoog geworden.
Voortaan zullen we hooguit een paar dagen weg gaan en dan naar een plek waar we niet alle hulpmiddelen voor mij mee hoeven te slepen, een hotel bijvoorbeeld.
En daarom zal ik deze vakantie met Jan en de kinderen als een soort relikwie in mijn hoofd bewaren.
Het was erg fijn om er met z’n allen op uit te trekken en jullie allemaal, Wietse, Thijs en Marion en natuurlijk Jan, ben ik heel dankbaar dat jullie er voor mij zo’n fijne vakantie van hebben gemaakt.

Tot de volgende keer!

3 gedachten over “Vakantie in Limburg – 29 mei 2013”

  1. Hallo Riet en Jan,Fijn te lezen dat het lekker was een vakantie met het gezin.Alle andere reakties op FB spreken voor zich dus hoef ik ze niet meer te herhalen.De tol die je ervoor betaald is jammergenoeg waarheid.Rust nu idd goed uit en tot….blogs..grt mich

Reacties zijn gesloten.