Postcrossing – 2 mei 2013

Postcrossing

Sinds een maand of vijf doe ik mee aan Postcrossing. Postcrossing? Jullie zullen je afvragen wat dat is.
Ik wist het ook niet, maar inmiddels wel en ik ben een enthousiast lid geworden.
Ik zal uitleggen wat de bedoeling is.

Het gaat erom dat je ansichtkaarten uitwisselt met andere wereldbewoners die zich net als jij hebben aangemeld bij Postcrossing. Je kunt vragen om speciale kaarten maar je kunt dat ook over laten aan degene die jou een kaartje stuurt. Je moet je wel eerst aanmelden als lid en wat gegevens invullen.
Uiteraard willen ze je naam en adres weten en kun je je profiel persoonlijk maken door een foto van jezelf te plaatsen.

Als je je eenmaal hebt aangemeld, kun je op de knop drukken (Send a postcard) en je krijgt dan de gegevens van de ontvanger te zien naar wie jij je kaart gaat versturen. Niet alleen naam en adres maar ook waar zijn of haar voorkeur naar uitgaat wat betreft de afbeelding op de ansichtkaart. Het systeem biedt je de mogelijkheid het adres te printen inclusief het eraan toe gekende nummer. De ontvanger registreert dat de kaart met het bepaalde nummer is gearriveerd en degene die de kaart heeft verzonden krijgt een ontvangstbevestiging.

Zo heb ik al kaarten verstuurd naar Rusland, Wit-Rusland, China en de VS. De kaarten die ik heb ontvangen komen werkelijk van overal op de wereld. Uit Singapore, Chicago, Dalton (een klein plaatsje ergens in Texas), Wit-Rusland, China en ook gewoon uit Nederland.
Mijn voorkeur gaat uit naar kaarten met poezen maar ook kaarten met afbeeldingen van de stad of het dorp waar de verzender vandaan komt, vind ik het leukste.
De laatste kaart die ik ontving, kwam uit Wit-Rusland en bevatte een afbeelding van een renpaard in volle vaart. Op de achterkant stond te lezen dat de schrijfster hoopte dat met dezelfde snelheid als het paard had  mijn pijn zou verdwijnen. Erg leuk bedacht.

Inmiddels heb ik al een hele stapel kaarten. Eigenlijk zou ik ze moeten scannen want je kunt de afbeeldingen ook nog  op de website van Postcrossing plaatsen. Bovendien krijg je maandelijks een overzichtje met de statistieken van de door jou ontvangen en verzonden kaarten.
Al met al vind ik het een leuke bezigheid. En als jullie ook mee willen doen aan deze manier van ansichtkaarten schrijven en verzamelen, kijk dan maar eens op http://www.postcrossing.com/
Ik hoop dat jullie het net zo leuk vinden als ik.

Tot de volgende keer!