Vreemdelingen – 28 april 2013

Vreemdelingen

Gisteren vergaderde de Partij van de Arbeid in Leeuwarden. Daar kwam onder meer het akkoord tussen VVD en PvdA aan de orde om illegaliteit strafbaar te stellen. Motie 41 die opriep om illegaliteit niet strafbaar te stellen, haalde het met ruime meerderheid. Toch zegt partijleider Samson dat hij niet anders kan omdat het een afspraak is die vastligt.

Ik kon mijn oren niet geloven. Hoezo zijn illegalen strafbaar? Ze worden toch door de IND zelf op straat gezet? Is dat dan ook strafbaar? Het hele asielbeleid in Nederland moet wat mij betreft op de schop.
We hebben het namelijk wel over mensen. Mensen die vaak zo wanhopig zijn dat ze vluchten uit hun thuisland. Ze hopen hier op een beter bestaan maar ze worden gevangen gezet, achter tralies gestopt en gedegradeerd tot een iets dat hier niet hoort en wat we liefst zo snel mogelijk kwijt willen.

Ik heb een stukje tekst gevonden hierover wat ik jullie niet wil onthouden:

Ook vreemdelingen zijn broeders.

We klagen over ‘racisme’, 
vooral als vreemdelingen naast onze deur wonen.
We kunnen niet overweg
met hun taal, hun cultuur,
hun dagelijkse gewoonten.

Vreemdelingen,
die komen werken of studeren,
moeten zich thuis kunnen voelen.
Ze hebben recht op gastvrijheid en hulp.
Hun problemen van taal,
opvoeding en ontspanning
zijn groter dan je denkt.
Vreemdelingen moeten we aanvaarden,
vooral met ons hart.

Vreemdelingen
zijn voor heel veel mensen
al degenen
die niet tot hun familie-
of vriendenkring behoren,
die geen deel uitmaken
van hun partij.
Zo wonen mensen
deur naast deur
jarenlang
en blijven ‘vreemdelingen’
voor elkaar.

Alle mensen zijn mijn vrienden.

Uit ‘Bloemen van geluk moet je zelf planten’
Spreuken van de Bond zonder Naam
bewerkt door Phil Bosmans

Tot de volgende keer!

2 gedachten over “Vreemdelingen – 28 april 2013”

 1. Lieve Riet,
  Ik was gisteren samen met m’n vriend naar de Reva beurs in Gent gegaan en heb er een nieuwe rolstoel getest.Plots hoorde ik een mevrouw een oproep doen dat ze die middag een Daisyspeler zouden verloten.Dus wij op zoek nr de info en ja hoor er was een standje met leeshulpmiddelen waaronder de Daisyspeler.Heb alvast wat info meegenomen,wel jammer dat zo’n speler aardig wat centen kost.Die mevrouw sprak van een 400euro.Is dit bij jullie ook zoveel?Ik vrees dat ik eerder de rolstoel zal verkiezen voor de daisyspeler want mijn verplaatsing in huis en buitenshuis is toch net iets belangrijker vr mij.Alvast nog eens bedankt dat u mij deze daisyspeler leerde kennen.
  Graag tot een volgende.
  hughs Mich

  1. Dag Micheline,
   De daisyspeler kost inderdaad veel geld, maar ik heb hem vergoed gekregen van de ziektekostenverzekering. De huisarts heeft een formulier ingevuld dat ik geen boeken meer kan tillen en toen kon ik kiezen uit meerdere spelers. Ik heb gekozen voor een speler die én een diasy-schijf kan lezen maar ook een internetverbinding heeft met de Online-bibliotheek van Aangepast lezen. Ik kan dan boeken virtueel op mijn boekenplankje zetten (dat is dan bij hen in het systeem) en thuis afluisteren. Die speler werd niet helemaal vergoed. Ik moest 99 euro zelf bijbetalen. Deze speler kost ongeveer 800,- euro en dat is best veel als je het niet vergoed krijgt.
   Ik hoop dat jij het ook vergoed krijgt van je ziektekostenverzekering.
   Liefs,
   Riet

Reacties zijn gesloten.