Tineke – 27 januari 2013

Tineke

Vandaag wil ik iets vertellen over een jonge meid, iets in de twintig die ik heb leren kennen via de website www.onzichtbaarziek.nl. Zij is op het idee gekomen om deze website vorm te geven omdat er zoveel mensen zijn die onzichtbaar ziek zijn. Al vanaf het eerste begin heb ik haar én de website gevolgd. Ze heeft meerdere aandoeningen waaronder het Syndroom van Sjögren en de bloedziekte ITP. En de laatste maanden komt daar steeds meer bij. Ze loopt de deur plat in het Academisch Ziekenhuis in Groningen. Toch blijft ze meestal vrolijk, opgewekt en ondernemend ondanks alles wat haar overkomt. Vorig jaar is ze zelfs uitgeroepen tot Bikkel van het jaar door de Bart Foundation, de trofee met ondersteuning voor jonge mensen die een nieuw initiatief ontwikkelen of een eigen bedrijfje willen starten.

Op de website van de Bartfoundation staat het als volgt:
Ben jij jong, heb je een levensbepalende lichamelijke beperking en wil je je eigen onderneming starten? Wie weet ben jij dan de Bikkel die wij zoeken! Maar. Een bikkel ben je niet zomaar! Je moet er wel wat voor doen

Het is een prachtig initiatief, ontstaan na de dood van Bart de Graaff, de oprichter van BNN. Wil je hier meer over weten, kijk dan op www.bartfoundation.nl.

Hoe moedig Tineke ook blijft, na elke tegenslag ziet ze wel weer een lichtpuntje, las ik vandaag in haar blog dat ook zij het nu moeilijk heeft. Ze schrijft er heel open over.
Maar wat me het meeste raakt, is datgene waar ze haar blog mee afsluit:

En voor alle mensen die dit alles herkennen een klein zelf-hulp-lied. Veldhuis & Kemper – Volkomen Kut. Waarover ze zingen klopt waarschijnlijk nooit bij je eigen situatie maar toch heeft dit nummer een helpend iets in zich. Ze zeggen eigenlijk dat je je best eens ‘volkomen kut’ mag voelen maar het mooie aan dit lied is dat ze zingen over het goede gevoel dat toch uiteindelijk altijd weer terug komt. Ik vind dat eigenlijk wel een troost.

http://www.youtube.com/watch?v=E56MQ4ODH1A#

En ik hoop met Tineke dat dit nummer jullie ook mag troosten als je het nodig hebt.
Mij troost het in ieder geval wel
. En als je Tineke voortaan ook wilt volgen, kijk dan op mijn blogpagina rechts. Daar staat een link naar haar blog.

Tot morgen!

Een gedachte over “Tineke – 27 januari 2013”

  1. Wat mooi dat je over Tineke schrijft,
    ik heb haar ook leren kennen en heb alsmaar weer bewondering voor de kracht waarover mensen beschikken; ook de kracht om je te durven overgeven aan een volkomen kut gevoel.
    “Daarna gaat het echt wel meestal weer”.

    Leuk om het liedje weer te horen!

Reacties zijn gesloten.