‘Breuk Rafaël en Sylvie breed uitgemeten’ – 3 januari 2013

Op NOS-Teletekst kwam ik vandaag het volgende bericht tegen:

‘Breuk Rafaël en Sylvie breed uitgemeten”. 

http://nos.nl/op3/video/457680-breuk-rafael-en-sylvie-breed-uitgemeten.html

Het is werkelijk niet te geloven dat de ruzie van een voetballer met zijn glamourvrouw zelfs in het journaal van een degelijke omroep als de NOS zoveel aandacht krijgt. Het werd zelfs een hoofditem.

Ik vind het schandalig dat een publieke zender waarvoor we met z’n allen heel veel belasting moeten betalen zich hiervoor leent. Het krijgt dag na dag bijna meer aandacht dan datgene  wat wel belangrijk is om te vermelden: het echte nieuws over de duizenden doden in Syrië, over de duizenden vluchtelingen die daar in de regio moeten worden opgevangen, over het Europese bankroet en de bankiers die weer net zo veel geld opstrijken als voor de crisis, over het respectloze omgaan met hulpverleners,  en zo kan ik nog wel even doorgaan. Op deze manier word mij de lust steeds meer ontnomen om naar het NOS journaal te kijken. Ik merk dat ik me steeds meer hieraan ga ergeren. Als ik mijn laptopje gebruik als journaal kan ik tenminste zelf bepalen welk nieuws ik wil zien in plaats van dat het me wordt opgedrongen. Het is alleen zo jammer dat ik niet het belastinggeld terugkrijg die ik uitspaar door niet meer te kijken. Laten we met z’n allen de publieke omroep vertellen, dat we van ze verwachten dat ze ons geld besteden aan serieuze zaken en dat ze anders maar uit het publieke bestel moeten stappen en samengaan met een commerciële zender. En dan mogen ze van mij net zo vaak over wie dan ook roddelen als ze zelf willen maar dat is dan tenminste niet van mijn bijdrage.

Een gedachte over “‘Breuk Rafaël en Sylvie breed uitgemeten’ – 3 januari 2013”

  1. Helemaal met je eens Riet. Ik erger me ook aan deze onzin. Helaas doet nrc-next hier ook aan mee. De hele voorpagina van vandaag was gevuld met een foto van het stel. Vreselijk

Reacties zijn gesloten.