Achterlaten en opnieuw beginnen – mijn 365-dagen project

Voorbij is het alweer, het jaar 2012. Het ging zo snel. Ik merk duidelijk dat hoe ouder je wordt hoe sneller de tijd vliegt.

Het was een jaar vol ups en downs, van hoogte- en dieptepunten, van vreugde en verdriet, een jaar van krijgen, vasthouden, inleveren, afstaan.

Ik ga niet opsommen wat er gebeurd is. Dat was veel. Te veel eigenlijk….
Het was weer een onrustig, hectisch jaar terwijl we aan het begin van het jaar voor de derde keer op rij een rustig jaar, een jaar van stabiliteit als allergrootste wens hadden.

Heel veel hebben jullie kunnen volgen via Twitter, Facebook of blog. Zelf ben ik wat minder actief maar bereiken we dankzij Jan veel mensen. Het was en is erg fijn om te merken dat we er vrienden bij hebben gekregen, echte vrienden die meeleven, helpen waar nodig is en er voor ons zijn, zelfs op afstand.

Er nu is er opnieuw een jaar begonnen. Een jaar waarvan ik niet weet wat het zal gaan brengen. Ik kan natuurlijk achterover leunen en zien wat er langskomt op FB etc. (al dan niet via Jan) en dat leuk vinden of juist niet of om erop reageren. Dan ligt het initiatief niet bij mij maar bij een ander. En daar heb ik over nagedacht de laatste weken. Ik wist al wel dat deze manier van omgaan met social media eigenlijk niet was wat ik wilde. Maar wat dan wel? Helemaal stoppen? Volop mee gaan doen? En ineens kwam het voorbij… mijn 365-dagen project. Toen ik dat eenmaal helder had, was de rest simpel. En het is klein genoeg om niet alle energie op te slurpen.Vandaag ben ik zover dat ik het met iedereen kan delen.

Dit is wat ik heb bedacht:
het komende jaar ga ik iedere dag, in een soort van 365-dagen project, iets op mijn blog ‘Rondom mijn troon’  zetten: een foto die me ontroert, een tekst die me schokt, een lief berichtje of een woord ik tegenaan ben gelopen. Net wat er op mijn pad komt en iets bij me losmaakt.

Iedere dag hieraan werken is best een uitdaging voor me. Er zullen dagen komen dat het domweg niet lukt omdat de energie op is. Maar ik probeer het dan wel in te halen.

Ik hoop dat jullie het net zo spannend gaan vinden als ik want ik ga mezelf bloot geven (nou ja, niet letterlijk natuurlijk) en jullie zijn welkom om te reageren op wat voor manier dan ook. Er zijn wel wat spelregels. Bedenk dat je mijn gast bent, dat we van mening kunnen verschillen maar dat ik baas ben en blijf over mijn eigen blog. En het is ook niet de bedoeling dat jezelf nieuwe onderwerpen plaatst, we houden het bij het onderwerp van mijn project-dag.

Het zal wennen zijn voor me. Actief luisteren, kijken, lezen is door alle pillen bij mij een beetje ondergesneeuwd en ik hoop dat dit me gaat helpen wat wakkerder om me heen te kijken. En als allerlaatste wens ik iedereen een prachtig begin van 2013.

4 gedachten over “Achterlaten en opnieuw beginnen – mijn 365-dagen project”

  1. wat een goed idee, heb al een stukje gelezen en heb me gemeld als volger…….kom bij je uit via Maartje……..

  2. heb je blog-projekt vandaag leren kennen via Maartje………en heb al gelezen…..herken veel in je verhaal…..aangemeld als volger!!
    reactie plaatsen lukte net niet, hoop nu wel….tot later!

Reacties zijn gesloten.