Dank je wel allemaal!!!

Lieve Facebookvrienden,

Gisteren, dinsdag 28 februari 2012, stonden Jan en ik even in de schijnwerpers.

Het portret van Jan als mantelzorger (prachtig vormgegeven door Remco en Tim van NCRV’s Man bijt Hond) maakte onszelf, en met ons heel veel mensen die we hebben leren kennen, ontroerd en stil.

Meteen na de uitzending kwamen de reacties binnen, de een nog mooier dan de andere, maar allemaal even warm en lief. Het was fantastisch hoe er werd gereageerd. Enkele uitspraken wil ik hier noemen, want alle reacties vullen zeker meer dan twee pagina’s en ik wil hier nog iets kwijt wat me van het hart moet en dit is pas de inleiding.

“Wat intens en mooi”, “Ontroerend”, “Sprakeloos”, “Indrukwekkend”, “Voel je omarmd”, “Aangrijpend”, “Niet te geloven hoe sterk je vader overkomt”, “Echte liefde”. We kregen sms’jes, telefoontjes, virtuele zakdoekjes en heel wat prachtige muziek en liefde van iedereen toegewenst.

Daarom willen Jan en ik jullie allemaal bedanken. We kunnen eigenlijk geen uitdrukking geven aan hoe onze dank onder woorden te brengen. Het voelt zo geweldig om je gesteund te weten door iedereen die je soms zelfs alleen maar via vrienden van vrienden kent. Het helpt mee om het vol te houden en toch samen van dingen blijven genieten.

Maar ik wil dit dankwoord meteen aangrijpen om jullie iets te vragen.

Hebben jullie wel eens van Stichting Opkikker gehoord? Ik kan me voorstellen dat sommigen wel weten wat Stichting Opkikker doet, maar voor degenen die dat niet weten even in het kort het doel van deze Stichting:

Stichting Opkikker verzorgt Opkikkerdagen voor gezinnen met een langdurig ziek kind, zodat na veel vervelende dagen de leuke dagen toch nét iets langer duren!

Visie:
Langdurige ziekte vraagt heel veel doorzettingsvermogen en energie van een kind. De behandelingen, de (lange) perioden van ziekenhuisopname, de onzekerheid, je vriendjes en vriendinnetjes een gewoon leven zien hebben. Ook in het gezin heeft zo’n situatie veelal een volledige ontregeling tot gevolg. Ieder gezinslid spant zich extra in, moet daar vaak andere bezigheden voor opofferen of beperken. En dan is er de feitelijke zorg van zal mijn kind, broertje of zusje weer beter worden? Kleine en grotere lichtpunten zijn in die omstandigheden nog belangrijker dan anders, worden heel intensief beleefd en dragen belangrijk bij in de mentale gesteldheid van kind en gezin.

Missie:
Een bijdrage leveren aan de mentale energie van een langdurig ziek kind door het organiseren van een dag vol ontspanning en blijheid samen met het gehele gezin (inclusief voorpret, nagenieten en de herinnering voor jaren). Stichting Opkikker werkt hierbij uitsluitend op indicatie en op verzoek van de met, de stichting samenwerkende, ziekenhuizen verspreid over Nederland.

Doelstelling en Filosofie:
Stichting Opkikker heeft als doel gesteld:
Het tijdens of tussen de behandeling door, verzorgen van een fijne dag voor gezinnen, waarvan een kind in de leeftijd van 0 tot en met 17 jaar, in verband met een chronisch fysieke aandoening, langdurig onder behandeling is in een met de stichting samenwerkende instelling, of die door de ernst of aard van deze aandoening, uitzicht heeft op een langdurige behandeling in deze instelling.

Voor wie meer wil weten: http://www.opkikker.nl

Deze stichting draag ik een heel warm hart toe. Ik probeer vanaf mijn bed een bijdrage te leveren door oude mobieltjes te verzamelen. Op mijn FB-pagina zal ik een foto plaatsen van de inzamelbox die ik vorig jaar heb opgevraagd bij de Stichting en die nu bij ons in de huiskamer staat.

En daarom wil ik jullie vragen om je oude mobieltjes te verzamelen waar je maar kunt en naar mij te sturen. Ik stuur ze dan door naar Stichting De Opkikker. En daarmee bereiken we dan samen twee dingen, namelijk:
– geen oude mobieltjes in het milieu;
– een leuk bedrag voor de Stichting Opkikker.

Jullie zien maar of je ze met of zonder batterij inlevert, met of zonder adapter, ik  zorg ervoor dat alle onderdelen op de juiste plek terecht komen. Haal wel even een oude simkaart eruit.

De mobieltjes kunnen gestuurd worden naar:    
Riet Muizelaar
De Haflinger 32
8252 GP Dronten

Wil je meer weten, mail dan naar:
rietmuizelaar@xs4all.nl

Alvast heel erg bedankt allemaal en zet hem op. Laten we nu met z’n allen er voor zorgen dat er veel, heel veel mobieltjes hun weg vinden naar de Stichting Opkikker. Dus geef dit ook door aan al je vrienden en familieleden, collega’s, met een mailtje, met een FB-berichtje of hoe dan ook, maar laten we er met zijn allen voor gaan!

Veel liefs van Jan en Riet

Een gedachte over “Dank je wel allemaal!!!”

  1. Lieve Riet,
    Beetje bijgekomen vd overweldigende reakties :) Wat heerlijk voor jullie!!!
    Ik zal Stichting de oppikker bekijken of we er toch iets over kunnen zeggen op Unlimited Online. Nu is het waarschijnlijk niet de doelgroep, maar t is wel een fijne Stichting dus wie weet :) Liefs, Gaby

Reacties zijn gesloten.